Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika sjukvård för alla 2015

Alla politiker med tentakler i riksdagen och landstinget, gör som Grodan, blås upp er till bristningsgränsen så fort förslag om nedrustning av vårt landskaps resurser kommer på agendan.

Annons

Det är det krav vi ställer på er invalda för att förvalta de röster ni erhöll på valdagen.

Tankarna går bland annat till nedlagda Lantmäterikontoret i Ljusdal. I myndighetens styrelse sitter avgående Landshövdingen Barbro Holmberg. Har hon påverkat beslutet? Har det någon större betydelse vem som har denna befattning? Vi i Ramsjö kommer nog mest ihåg Hans Hagnell vid öppningen av Enåsgruvan. Orden ringer fortfarande i huvudet: "Agera själv, hit kommer inte några byrådirektörer till hjälp och politikerna har fullt upp med sina papper". Så talade denne frispråkiga socialdemokrat för snart 30 år sedan.

På lokal nivå glöms inte indragningen av ambulansen i Ramsjö och tolv mil till sjukhuset i Hudiksvall. I dag anser man att patienter ska komma under snabb vård vid stroke och infarkt, regioner har blivit ett populärt ord, en helikopterplatta i Ramsjö med ambulans skulle väl betjäna Härjedalen, västra Medelpad, Hälsingland och södra Jämtland. Nej, fram med pluskan för lika sjukvård för alla år 2015. 

Leif Jönsson

Ramsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons