Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Leva, handlar ju om livskvalité hela livet ut!”

Leva eller överleva? En frågeställning att verkligen stanna till inför. Den kan kanske kännas märklig, men är alldeles nödvändig att ställa utifrån en realitet, skriver SKPF i Hudiksvall.

Annons

SKPF pensionärerna startar nu en kampanj, Leva eller överleva, med en mängd aktiviteter inför förbundets kongress 2017.

Utgångspunkten är välfärdsfrågorna som är viktiga för alla, inte minst för alla äldre. Vi äldre är beroende av att pensioner, äldreomsorg och sjukvård fungerar, där en stabil samhällsekonomi är en grund för att allt detta ska vara en verklighet. SKPF kommer aldrig någonsin att ge vika för kampen, för att våra medlemmar och övriga äldre ska få den vård och omsorg, som de sannerligen är berättigad till.

Allt det här borde vara en självklarhet i välfärdslandet Sverige, men tyvärr så är verkligheten någon annan, år 2016. Vi vet att många av våra medlemmar i vår avdelning 50, SKPF pensionärerna, lever under mycket knappa ekonomiska förhållanden och samtidigt upplever att de inte har möjligheter att varken påverka eller förändra sin situation.

Men dessa medlemmar är inte de som klagar, de försöker att hanka sig fram, man överlever. Ibland funderar vi, hur bär de sig åt? Vi vet att de finns de som inte har råd att hämta ut all den medicin de behöver, utan får prioritera vad som kan hämtas ut. Vi vet att de finns de som inte har råd att gå till tandläkaren, fast att de verkligen behöver detta och vi vet att det finns de som inte har råd att byta glasögon, fast att det är en nödvändighet.

Det är många gånger vi har fått höra medlemmar säga, som inte fått den vård eller förståelse för sina problem att ”jag är väl för gammal för att de ska satsa pengar på mig, jag är väl inte så viktig”.

Det är sanslöst att någon ska få anledning att överhuvudtaget fundera i dessa banor! En självklarhet för oss är att äldre efter ett långt arbetsliv ska få leva fullt ut och inte bara överleva, med nöd och näppe. Leva, handlar ju om livskvalité hela livet ut!

Äldre har rätt till ett värdigt åldrande i alla avseenden, rätten att få vara människa och sedd för den man är och mötas med respekt, och då i ögonhöjd!

Styrelsen för SKPF pensionärerna avd 50

genom

Elsie Bäcklund Sandberg, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons