Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK behöver allt stöd man kan få

Har följt Rikard Bäckmans reportage om LBK, bland annat Hemvändarna sa nej.

Annons

Det är klart att det är lätt att vara kritisk och negativ när inte alla vill tillbaka och spela i LBK. Men verkligheten är lite mer komplicerad än så.

Först tycker jag man ska ge LBK en eloge för ett gediget och långsiktigt arbete som resulterade i att man återigen spelar i högsta serien. Det har naturligtvis lagt 1 000-tals timmar av arbete av spelare, ledare, styrelse och funktionärer att nå målet att åter få spela i elitserien.

Naturligtvis är det så att alla inte står och knackar på hos LBK och vill spela i Ljusdal bara för att man åter är i elitserien. Världen är lite mer komplex än så. Konkurrensen om spelarna är stenhård, det handlar om villkor, möjligheter till arbete, kanske inte bara till sig själv, framtida karriärmöjligheter, boende och mycket annat.

Det är i ljuset av detta som man måste skapa bästa möjliga förutsättningar för ett spel i elitserien. Då handlar det om att se vilka värden som finns här och vad vi på en liten ort i Norrlands inland kan erbjuda.

Jag är också övertygad att styrelse och ledare i LBK ser på detta med en långsiktig strategi.

Så i stället för att slå an en negativ och pessimistisk klang som Rikard Bäckman gör i LjP så vill jag berömma och gratulera alla i LBK för ett fantastiskt arbete med att åter igen spela i elitserien. Lilla Ljusdal har faktiskt åter ett lag i idrottens högsta serie, något som vi borde vara stola över.

Nu gäller det för alla bandyintresserade att ställa upp och sponsra eller stötta LBK på det sätt var och en kan. Politikerna måste få ändan ur vagnen och fatta beslut om nödvändig upprustning av IP som inkluderar ny belysning.

Ljusdals kommun och många företag har åter fått en bra reklampelare i LBK.

Ställ upp för LBK!

Vi ses på IP i höst!

Janne Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons