Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt ungdomar utnyttja Brandgaraget

Ett rikt och varierat fritidsliv för ungdomar är en förutsättning för välbefinnandet och stimulerande rekreation gör att skolan blir lättare. Sedan länge fastslaget. Dock saknas en viktig bit i Hudiksvalls fritidsliv och den vill vi i SSU Hudiksvall fylla.

Annons

Därför har vi lämnat in ett förslag till kultur- och fritidsnämnden att låta SSU använda Brandgaraget till aktiviteter som eventkvällar (konserter, disko, öppen scen, workshops), film och tv-spelskvällar, diskussionsforum och – läxhjälp! Läxhjälp på vardagseftermiddagar kan ledas av frivilliga medlemmar i SSU och Socialdemokraterna. Dessa aktiviteter ska vara gratis men då de kommer att locka människor till lokalen gynnas försäljningsverksamheten.

Vi anser att det här skulle leda till minskad ungdomsbrottslighet, förbättrade skolresultat och en mer välmående generation. Aktiviteterna och ett ställe där kompisarna är närvarande skulle motivera ungdomar till att söka läxhjälpen, som dessutom skulle utjämna klasskillnader. Dessutom – en helt alkoholfri umgängesplats för ungdomar. Vill ni ha det här Hudiksvall?

Alice Andersson, Noor Karim, Olivia Karelius, SSU Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons