Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt tjänstepensionen bli en konkurrensfördel

Arbetsgivare betalar årligen hundratusentals kronor i premier till de anställdas tjänstepensioner.

Annons

Men sex av tio arbetsgivare tar inte upp tjänstepension i samtal om löner och förmåner. Nu har arbetsgivarna ett gyllene tillfälle att ändra på detta, när pensionsbeskeden landar i brevlådorna.

I det gamla ATP-systemet gav den allmänna pensionen i genomsnitt 60–65 procent av den tidigare inkomsten. Nu visar våra beräkningar att den allmänna pensionen för dagens pensionärer i genomsnitt motsvarar ungefär hälften av den tidigare inkomsten. Det betyder att tjänstpensionen blir en allt viktigare del av den framtida pensionen. I genomsnitt ger tjänstepensionen ITP 5 479 kronor i månaden till de privatanställda tjänstemännen.

Arbetsgivarna har allt att vinna på att ta upp tjänstepension vid rekrytering och lönesamtal och på så sätt utnyttja tjänstepensionen som en konkurrensfördel. Genom att tydliggöra att företaget betalar tjänstepension kan företag öka sin attraktionskraft, samtidigt som de bidrar till att de anställda gör medvetna val. Det ökar de anställdas möjligheter att få en högre pension den dag det är dags att gå i pension.

Men fler än sex av tio arbetsgivare, 64 procent, tar sällan eller aldrig upp tjänstepensionen i ett samtal om lön och förmåner. Detta enligt en ny undersökning som Collectum låtit genomföra. Så trots att företagen betalar stora summor i tjänstepensionspremier berättar de inte det för sina anställda.

Faktum är att ett företag med 100 tjänstemän betalar cirka 250 000 kronor i månaden i tjänstepensionspremier, cirka tre miljoner kronor per år.

Vi är många aktörer som har ett ansvar för att öka medvetenheten och kunskapen om pensioner. Men undersökningar visar att de flesta vill ha information om tjänstepensionen via sin arbetsgivare. Det borde därför vara norm att arbetsgivare tar upp tjänstepensionen vid rekrytering och lönesamtal.

Under våren skickar Collectum ut det röda kuvertet med årsbesked till 1,4 miljoner svenskar som har tjänstpensionen ITP. Jag vill uppmana alla arbetsgivare att dra nytta av att pensionen kommer i fokus då både det röda kuvertet och det orange kuvertet (med den allmänna pensionen) skickas ut. Ta tillfället i akt och berätta att ni betalar för den tjänstepension som kommer att utgöra en viktig del av den framtida pensionen. I valet mellan två likvärdiga jobb kan ett erbjudande om tjänstepension väga tungt.

Dan Wallberg, pensionsexpert på Collectum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons