Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt romerna få stanna

Angående artikeln i Ljusdals-Posten om en romsk familj med efternamnet Arifovski som söker asyl i Sverige.

Annons

Hur i herrans namn ska dessa arma människor göra för att få trygghet och ro någonstans i världen om vi "storsvenskar" inte ser hur illa dessa romer far, som skjutsas hit och dit.

De diskrimineras och förföljs vart de än kommer. Det finns en ingrodd särbehandling som aldrig tycks upphöra.

Under min uppväxt på bondgård i Järvsö blev min mamma och äldre systrar med förtjusning spådda av zigenarkvinnor. Pappa sålde ved och fick ordentligt betalt. De hade lite "show" med lägereld, musik och dans någon kväll, där vi barn gärna var åskådare. Vad jag nu har förstått fick dessa sällskap bara stanna på samma plats i max tre veckor.

En flicka "Lillebil" med pigga ögon minns jag väl – vi var nog jämnåriga. Om det nu finns gammalt "dåligt rykte" om ohederlighet och tjuvnad får vi som inte släpper in dessa romer i vårt samhälle, i skola och jobb stå vårt kast, eller?

Alla människor måste äta och klä sig. Det måste finnas en barmhärtighet för de trakasserade familjerna av romsk härkomst.

"Vi vill stanna som andra flyktingar från Irak, Kazakstan och Syrien. Det är bara vi romer som inte får stanna". Varför undrar Ajdin Arifovski?

Likaså undrar jag

"Haglunds"-Gunilla, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons