Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss rösta om lokala frågor

Det har aldrig funnits någon majoritet i Bollnäs för att bygga en galleria på Brotorget, camping på Långnäs, höghus i Vänortsparken och bandyhall i stan.

Annons

Det är bara några få som tror sig prata för Bollnäs bästa. En stor majoritet vill inget av det här.

Vi har två sommarbad i stan, Karlslunds och vid Folkparken. Området däremellan är det vackraste och mest lättillgängliga fritidsområdet vi har. Ska det nödvändigtvis byggas nya lägenheter i centrum så finns ju SJ-området. Där vill man nu gräva ned en bandyhall och göra en jätteparkering. Ju varmare haven blir desto mer regnar det. Översvämningar har drabbat många länder, även Sverige. Om vi tror på en framtid är det bättre att bygga på högre områden.

Vi bör tänka i nya banor energimässigt, gemensamma utrymmen inne och ute – växthus, ladugård för hästar, får, höns, odlingar, verkstäder, mulltoa och så vidare, gemensamma utrymmen över huvud taget för att få så låg hyra som möjligt.

Bandyhall kom ju i fråga när vi hade några milda vintrar med regn. Nu har vindarna vridit sig. Vi har haft två kalla vintrar. Om vintrarna är som nu klarar vi oss till nästa val. Vid varje val kan politikerna i svåra frågor få reda på vad kommuninvånarna tycker. Det måste gå att få rösta på några lokala frågor samtidigt.

Till SJ-området kan man ta idéer från Söderhamns Drömverkstad och bygga på Skateboardhallen med massor av aktiviteter som kan användas av skolklasserna på dagarna och ungdomar och äldre på kvällarna.

Och allt gnäll om Kulturhuset. Egentligen är det en musikskola med konserthus i två lokaler, som också används till teater, dans och möten.

Hade kommunpolitikerna varit mer lyhörda för lärarnas önskemål på Gärdesskolan för att komma överens om en förändring där, då hade väl inte friskolan blivit av? Kostat hade det ju gjort, förstås.

Musikskolan gjorde ju tvärtom. Den rustades upp. Lärarna har man kvar med framtidstro och motor i Bollnäs musikliv. Vi har också folkhögskolans musiklinjer och Estetiska på Heden.

Vi får lära av misstagen som gjordes i ombyggnaden av Kulturhuset och att vända upp och ned på Brotorget helt i onödan och att bygga en camping på Bollnäsbornas fritidsområde.

Höghusen med parkeringar är ännu ej byggda, inte heller bandyhallen med jätteparkeringen på SJ-området . De behöver inte byggas, annars så gör vi några misstag till. Idén om bandyhall på SJ-området har blivit en propp för utvecklingen där. Skateboardhallen eldas fortfarande med dyr olja för kråkorna då taket är oisolerat. Ingen vet om kåken ska rustas eller rivas. Likaså står det still på Sävstaås.

Har vi en kommun som vi trivs i själva så sprider det sig och folk kommer. Det finns grundbultar som vet hur man sätter Bollnäs på kartan, exempelvis Magnus Bergvall (från förr) och flera andra som i dag arbetar inom olika projekt. De kanske inte gör mycket väsen av sig men gör livet behagligt i Bollnäs.

Ganska nöjd Bollnäsbo ändå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons