Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte sociala ingenjörer förstöra arbetsmarknaden

I en rapport från konsultfirman WSP påstås att dagens reseavdrag är något som främst gynnar bilister. Är det någon som gynnas av reseavdraget så är det svenska familjer.

Annons

Det tar tid att ta sig till dagis, att åka och handla och göra andra ärenden på vägen till och från jobbet. Det är då man förväntas utföra sådana ärenden eftersom tiden med familjen är det som värderas högst av de allra flesta människor. Gårdagens sociala ingenjörer ville bestämma hur familjer skulle se ut. Dagens sociala ingenjörer vill att vi ska bo och jobba nära kollektivtrafik, inte där vi själva vill.

WSP hävdar också att det finns ett utbrett fusk med reseavdrag, som kostar staten miljarder. Är det någon som fuskar med reseavdragen så är det staten. Alla som kör bil vet att det finns ingen bil som kostar 18:50 kronor per mil. Exempelvis kostar en Volkswagen Polo diesel med en körsträcka på 1 500 mil 33:31 och en Volvo V70 diesel med en körsträcka på 3 500 mil 43:81 kronor per mil enligt Motormännens bilkostnadskalkyl 2012. Bilpendlare tvingas ta den största delen av bilkostnaden själv samt bekosta parkering.

Reseavdraget gör att arbetsmarknaden fungerar bättre. Tack vare bilen kan fler nå jobb längre bort. Vinnare på detta är de som får ett jobb samt företagen och hela samhällsekonomin. Så strunta i social ingenjörskonst och satsa på en fungerande arbetsmarknad och höj reseavdragen.

Lennart Bengtsson

Bilfront

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons