Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan...

Jag kan hålla med Jonny Mårtes (25/8) om mycket, när det gäller trafikfrågorna i Bollnäs, men allt är inte Lars Hammars fel. Trafikfrågorna handhas av teknik-, service och fritidsförvaltningen, som är underställd teknik- och fritidsnämnden, vars ordförande är Kent Hedberg från Sjukvårdspartiet.

Annons

Det är politikerna i den nämnden som har tagit besluten om trafikföringen på Gärdet.

Felet är väl egentligen trafikanternas brist på respekt för gällande trafikregler. Det har jag märkt under de drygt tre år jag bott på Gärdet.

Hastighetsbegränsningen till 30 kilometer i timmen, km/t, som råder på hela Gärdet, respekteras av ungefär hälften av trafikanterna. Jag har ibland uppskattat bilisters hastighet till närmare 90 km/t på Alirgatan väster om Läroverksgatan, en del av fortkörarna har dessutom kört mot färdriktningen. Uppskattningsvis en av tio kör i dag mot färdriktningen på Alirgatan, visserligen en förbättring mot i november 2010, då enkelriktningarna infördes, men ändock en alldeles för hög siffra.

Jag läste i en intervju att Lars Hammar gärna tar emot folk som har funderingar över trafikföringen i Bollnäs kommun. Jag ringde honom i december 2010 angående de nya reglerna på Gärdet och möttes av en telefonsvarare, där jag uppgav mitt ärende, eventuella lösningar på problemen och hur han kunde nå mig. Jag väntar ännu på samtal från dig, Lars...

Ulf Schöning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons