Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget har ansträngt sig och ”presenterar stolt”…

Då var det dags igen. När omorganisationen av läkarsekreterarna blev ett fiasko får man prova andra fantastiska projekt att driva och vara ”stolt” över.

Annons

Man hoppas att schemaläggning och flextid ska göra det möjligt för personalen att delta i ”Årets fest”. Landstingsledningen verkar alldeles främmande för hur verksamheten ser ut på ”golvet”. Vi sliter under otroligt snäva förhållanden. Vi arbetar för att nå fram till era krav för kömiljarden och kämpar för att kalla in så många patienter vi har utrymme för. Vår medelålder är hög, men ingen hänsyn tas till om vi orkar eller inte.

Ni visar er uppskattning genom att erbjuda oss att ta ut vår egen inarbetade tid för att kunna åka cirka 30 mil (tur och retur) för en överdådig fest som vi själva är med och betalar via skattepengar. Maten är säkert vällagad, men jag avstår i alla fall, för det skulle ändå smaka illa, eftersom vi har mycket hårda besparingskrav i vården och inte har resurser så det räcker att ge alla den vård som behövs i länet.

Som anställd, vårdtagare, skattebetalare vill jag ha svar på:

Vilken beredskap finns i händelse av katastrof/större olyckstillbud när en stor del av personalen runt Hudiksvall (inklusive ambulanspersonalen) slussas och samlas för att festa cirka 15 mil bort?

På landstingets intranät får vi uppmaningen ”om du vill ta del av allt som bjuds under kvällen är det lämpligt att lämna bilen hemma”. Logiskt så kan det ju inte handla om maten utan snarare om drycken. Hur stämmer det med landstingets alkoholpolicy?

Kommer det att göras alkoholtester på personal i tjänst dagen efter? Eller har de som utför testerna fått ta ”flexledigt” den dagen?

En del kanske dricker alkohol trots att man ska jobba dagen efter, man blir ju uppmuntrad. Hur skärpta tror landstingsledningen att den personalen kommer att vara i tjänst klockan 7.00 på morgonen? Än värre om de inte kommer i säng förrän klockan 3, vilket är troligt om man bor ute i bygderna Gnarp, Ljusdal, Los, Ramsjö etcetera. Då ska man förmodligen ta bilen till jobbet utan Promille som medresenär.

Hur drabbar det övriga kolleger i tjänst dagen efter?

Har det gjorts någon risk-/konsekvensanalys?

Vad kostar allt inklusive inbjudan i fyrfärgstryck, affischer, transporter inklusive färdkost, mat, dryck, underhållning, lokalhyra etcetera samt arbetskostnad för alla inblandade i hanteringen före, under och efter festen?

Sjukhusanställd, som har julfesten hemma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons