Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låna böcker så vi får ha biblioteket i Ramsjö kvar!

/

Besök biblioteket och låna massor med böcker.

Annons

Jag var på invigningen av bibliotekets nya lokal i Ramsjö i måndags, och känner bara delvis igen mig i Robin Martinssons artikel i LJP, onsdagen den 8 juli. Visst ifrågasattes indragandet av öppettiderna och Birgitta Sandqvist Andersson svarade att hon har fått lov att dra ner på öppettiderna på alla bibliotek, så även Ramsjö. Indragningen beror på minskade resurser och är en fråga som ligger hos politikerna.

Själva invigningen bjöd på mingel med bubbel och chips i den fina och ändamålsenliga lokalen. Kommissarie Knäck dök överraskande upp och intog scenen, liksom den försiktiga äldre dam som sökte böcker om kattor och pelargoner. En skygg låntagare smög omkring och blev misstänkt för stöld av kommissarie Knäck. Han var oskyldig och ville bara använda myshörnan i korridoren till en stunds bläddrande i de böcker han bar med sig. Kommissarie Knäck kastades ut, och Carin Björklund återställde lugnet.

Utgallrade böcker och tidskrifter hade rykande åtgång och många passade på att låna böcker inför bibliotekets sommarstängning. Och det är precis vad vi Ramsjöbor måste göra för att få behålla servicen; besöka biblioteket och låna massor med böcker.

Linnea Forslöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons