Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämna över alla kunder till andra banker, Swedbank

Jag har en del synpunkter, när det gäller nedläggningen av Swedbanks kontor i Edsbyn, och även på andra orter, skriver Nils Gustav Olanders.

Annons

Jag tycker att om Swedbank inte vill ha någon kundservice lokalt, så kan de lämna över alla kunder till Handelsbanken och andra aktörer på penningmarknaden som ser folk och kunder som vill ha bankservice på orten som tillgångar och resurser. Och som även servar med att utföra och hantera betalningar med kontanter.

Andra aktörer ser kunder som vill ha bankservice som resurser, skriver Nils Gustav Olanders.

Betalning via mobiltelefon fungerar inte heller överallt beroende på dålig täckning, men kontanter fungerar överallt.

Om man tappar bort sitt uttagskort eller om det blir något fel på telenätet, så är det bra om det går att lösa på något sätt med till exempel en check.

Alla som har en eller flera betalningsanmärkningar ska inte heller bestraffas, så att de mot sin vilja måste stanna kvar hos exempelvis Swedbank. Alla som tyvärr har en eller flera betalningsanmärkningar ska också ha rätt till att byta till en bank som finns på orten.

För alla som har en eller flera betalningsanmärkningar, så är det även mer kännbart ekonomiskt att exempelvis åka från Voxna eller Edsbyn till Bollnäs, än för de som är utan. Det är viktigare än någonsin att de som har betalningsanmärkningar tar till vara arbetsdagar och tjänar in pengar för att kunna betala de kvarvarande skulderna, än att spilla tid på att behöva resa till en bank.

Men bankerna behandlar de som har betalningsanmärkningar, som att de bara ska kasta alla yxor i sjön.

Vi och andra rår inte för att banker bara vill lägga ner lokalkontor efter lokalkontor.

Att åka från Voxna eller Edsbyn till Bollnäs för att utföra bankärenden är detsamma, som att åka för att få en bil från samma orter lagad i Bollnäs istället för att beställa och få reparation av bilen i Edsbyn.

Nils Gustav Olanders

Läs även Tidigare insändare om stängningen av Swedbanks kontor i Edsbyn – med svar direkt från banken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons