Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkaren lyssnade inte på mig

Jag fattar inte att läkaren kunde behandla oss som han gjorde. Ingen förklaring, ingen hänsyn till fler spädbarn utan bara nonchalant och inte villig att lyssna. Inte konstigt att Ljusdals sjukhus sägs vara en lekstuga!

Annons

Vad har vi för läkare i Ljusdal egentligen?

För en dryg vecka sedan åkte jag in sent en kväll med en av mina små bebisar för jag tyckte att hon var så tungandad... En läkare kom in och ställde en massa frågor om astma. Jag sa till honom att jag har spädbarn hemma så jag kan inte vara här uppe så länge. Läkaren gick ut från undersökningsrummet och efter kanske en halvtimme gick en sköterska förbi. Jag sa till henne att säga till läkaren att komma tillbaka...

Läkaren kom efter en stund och jag frågade om vi kunde åka hem igen. Till svar fick jag: Nej, ni ska åka till barn i Hudik med bebisen. Jag förklarade då igen att jag har spädbarn hemma också men det togs ingen hänsyn till det. Läkaren körde över mig totalt och jag blev så förbannad så jag bad honom fara och flyga.

Dagen därpå ringde jag BVC och fick en ny läkartid hos en annan läkare, som förklarade vad min bebis hade för fel och vi åkte då som en samlad familj till Hudiksvall.

Jag fattar inte att läkaren kvällen innan kunde behandla oss som han gjorde. Ingen förklaring, ingen hänsyn till fler spädbarn utan bara nonchalant och inte villig att lyssna. Inte konstigt att Ljusdals sjukhus sägs vara en lekstuga!

Irriterad småbarnsförälder

 

Jag beklagar att du inte upplevt besöket som tillfredsställande och skulle uppskatta om du hör av dig direkt till mig. Synpunkter på hälso- och sjukvården är en mycket värdefull källa för verksamhetens utveckling och tas tacksamt emot. Du når mig via landstingets växel 026-15 40 00. En alternativ väg att framföra synpunkter på händelser i vården är att vända sig till Patientnämnden, Landstinget Gävleborg, 801 88 Gävle. Där får man råd och vid behov hjälp med att framföra synpunkter eller att ta kontakter inom hälso- och sjukvården.

Kerstin Hallonqvist

Verksamhetschef för hälsocentralerna i Färila/Los, Järvsö, Ljusdal/Ramsjö, Jourmottagningen och Närvårdsavdelningen

Ljusdals NärsjukhusLandstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons