Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg inte ord i vår mun

Malin Ängerå (11/5) tror inte att det är en medveten handling från Lärarnas Riksförbund att sprida osann information. Det har Ängerå naturligtvis helt rätt i och jag tackar därför för korrekturen av mitt påstående och klargörandet att lärare deltog vid framtidsdagarna.

Annons

Det är även glädjande att Ängerå framdeles avser att bjuda in lärarnas fackliga företrädare till dylika dagar. Våra medlemmar uppskattar i likhet med andra demokratiska organisationer att själva utse sina företrädare.

Dock förstår jag inte hur Ängerå kommer till slutsatsen att Lärarnas Riksförbund inte tycker om framtidsdagarna. Jag har inte ifrågasatt framtidsdagarnas vara eller icke vara, jag har ifrågasatt varför elevernas och lärarnas representanter inte bjudits in till framtidsdagarna. Jag tror naturligtvis inte det var Ängerås avsikt att sprida osann information, varför jag tillåter mig att korrigera Ängerå.

Likaledes har jag inte skrivit att Ängerå har ”beklagat sig” över partiernas närvaro. Jag har i min insändare refererat till en artikel i LjP som citerat Ängerå på följande vis: ”Synd bara att det var politiker från endast tre partier här, sa Malin Ängerå”. Jag har tolkat det som ett beklagande. Då jag ju inte har svenska som modersmål och därför har luckor i språket vände jag mig till en legitimerad lärare i svenska som verifierade att min tolkning var korrekt. I sin insändare redovisar Ängerå att Moderaterna och Folkpartiet inte medverkade någon av dagarna. Varför väljer Ängerå inte att redovisa alla partierna som var frånvarande? Det blir ju inte sant för att man bara redovisar halva sanningen om vilka som var närvarande. Jag tror naturligtvis inte det var Ängerås avsikt att sprida osann information, varför jag tillåter mig att ifrågasätta Ängerå.

Ängerå har svårt att tro att våra medlemmar tror att nämnden är i full färd med att införa tre terminer med en dygnet-runt-öppen-skola. Det må vara hänt. Fast jag undrar då var Ängerå har fått den idén ifrån, för jag har inte yppat den?

Ängerå skriver vidare att ”tillsammans skapar vi förutsättningar till ett ökat samarbete vilket krävs såväl i dag som i framtiden”. Det instämmer vi i Lärarnas Riksförbund i, vi tycker bara att förutsättningarna är något bristfälliga om man korrigerar en sanning med att berätta en halv och sedan lägga ord i vår mun.

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdals kommun

Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons