Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laga skylten – ta inte ner den

100-åringen Ljusnan är ovanligt pigg för sin ålder, så det mesta ser ljust ut. Tyvärr kan man inte säga detsamma om Ljusnans neonskylt, den del som sitter på fasaden mot Odengatan.

Annons

Det är definitivt inte från 1912 då neonskyltar lyste med sin frånvaro, men risig är den dessvärre sedan många år med mörklagda bokstäver.

Ingen värdig inramning för en jubilar. Som journalist bjuder det mig emot att uppmana Ljusnan att ta ner skylten för gott – det har tyvärr alltför många andra landsortstidningar gjort under det gångna seklet – men gör något nu till 100-årsdagen. Till exempel laga den. Eller fixa ny skylt i födelsedagspresent från överste chefredaktör Daniel Bertils och Mittmedia. Då skvätter det ju lite också på läsarna, alltså prenumeranterna i Bollnäs, som uppskattar upplysning i alla dess former.

Gertrud Haglund

Ljusnan svarar: Vi har själva sett att neonskylten inte är i bästa skick och bitvis är mörklagd. Beställning på reparation är gjord, så att Ljusnan ska fortsätta lysa över Bollnäsborna i aftonmörkret.

Daniel Bertils

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons