Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kurirentext kränker äldre

Efter alla viktiga och bra artiklar i Kuriren på den internationella kvinnodagen, tillika min namnsdag läste jag Johanna Palm Nilssons recension av skidbackarna i Hälsingland.

Annons

Då blev jag förvånad och inte lite ilsken när hon i Recensionen av Järvsöbacken skrev, "Serveringen bjuder på god mat och det finns också en uteservering där klimakteriekvinnorna häckar på våren”, och recension av Hedebacken, ”Denna backe är kort och gott minimal och lämplig för individer under sex år och tanter som gillar att sitta i serveringen”. Vi är nog många som känner oss kränkta. Lite ledsamt att en ung kvinna stod för texten. Det är vanligare att det andra könet står för liknande, nedlåtande inlägg. Vi är många tanter som fortfarande susar nedför backarna i rätt bra fart. Dessutom Johanna, tiden går även för dig!

Supertanten

Kuriren svarar: Ungsidorna är skrivna med glimten i ögat och från ungdomars perspektiv. I många ungas ögon är äldre generationer både mossiga, tantiga och gubbiga. Det måste kidsen få tycka och uttrycka. Från Johanna Palm Nilssons perspektiv verkar väldigt många tanter sitta på uteserveringarna, men är Supertanten inte en av dem behöver hon inte heller känna sig träffad. Jag tror att Johanna själv så småningom kommer att bli en supertant och fortsätta susa ner för backarna, även efter 40.

Anna Nyberg, redaktör för ungsidorna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons