Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul, men väldigt vinklat beskrivet

MUF och CUF raljerar kring (
18/12
) att jag uttryckt att flytten av restaurang- och livsmedelsprogrammet till Broman inte kan genomföras på grund av en ugn.

Annons

Jag uppskattar att ungdomar engagerar sig i politiska samhällsfrågor. Jag har också varit ung, arg och angripit personer utifrån kraftigt beskurna och vinklade uttalanden. Men jag blir uppriktigt ledsen när det bara skrivs insändare för att idiotförklara mig.

Jag håller med om mycket av det som sägs i insändaren. Det är viktigt med utbildningar som leder till jobb. Som politiker ska jag bevaka att våra gemensamma skattepengar räcker till så mycket som möjligt. Det är främst två frågeställningar som komplicerar en eventuell flytt. Det första handlar om en statlig utredning om att fler program på gymnasiet ska innehålla estetiska inslag. I detta väntar vi på svar från regeringen. Om esteterna flyttas ut riskerar vi att behöva investera i ändamålsenliga lokaler för estetisk verksamhet i andra lokaler. Det var i detta Schleenvoigt sa att man kan ha bild i engelskasalarna. Då replikerade jag med att det inte är helt lätt att flytta en keramikugn.

Det var slarvigt av mig att inte precisera att det jag åsyftade med detta är att estetisk verksamhet precis som alla verksamheter i våra skolor kräver anpassning, men det trodde jag var allmän kunskap bland våra politiker – men jag ska bättra mig och vara tydligare. Det andra skälet handlar om kommunens bristande resurser vad det gäller investeringsmedel. En anpassning av lokalerna kostar åtskilliga miljoner. Vi valde därför att kontrollera vad en renovering av köket på CUL skulle innebära. Jag kan dock glädja insändarskribenterna med att vi kommer att sätta oss ner och låta våra kommunala tjänstemän utreda detta med en flytt i bott en gång för alla.

Daniel Pettersson (V)

kommunalråd, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons