Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryptiskt av Jonsson

Jag gillar att filosofera kring politikens uppdrag och villkor. Även om jag ibland svävar iväg i tankar och resonemang är nog Mikael Jonssons insändare (8/6) mer än lovligt kryptisk, menar Nils Erik Falk, Spjälkaberg.

Annons

Sammanfattningsvis skrev han att som politiker måste man kunna ta ”tuffa” beslut och om man inte kan det borde man inte vara politiker. Jag är helt överens med Jonsson i meningen att som politiker måste man ta det ansvar som uppdraget kräver.

Men då inte Jonsson ger några exempel på ”tuffa” beslut som måste ta eller politiker som fegar ur blir det svårt att riktigt förstå vad han menar. Men jag hoppas innerligt att han inte menar att de politiker som inte delar hans syn på vilka beslut som skall tas borde lämna sina uppdrag. Jag kan förstå att man som ledande politiker kan tycka så, men så fungerar nu inte demokrati.

För att hjälpa Jonsson till ett förtydligande efterlyser jag några exempel mot bakgrund av den aktuella debatten i Ovanåker. Menas med tuffa beslut att dölja den verkliga kostnaden för skolbygget för Kommunfullmäktige eller att bygga ett äldreboende på Näskullen trots högljudda protester? Kan de tuffa besluten handla om neddragningar på verksamhet, kvalitet och personal när kostnaden för alla investeringar skall börja tas? Nedläggning av Sunnangården? Göra byggupphandlingar som utestänger lokala leverantörer? En stilla undran bara.

Ser fram emot lite klarlägganden ty som Esaias Tegnér skrev; ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”.

Nils Erik Falk

Spjälkaberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons