Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik sänker polislön

I Sveriges modernaste myndighet ska färre poliser göra mer, med högre kvalitet och till lägre kostnad. Det är en ekvation som ledningen borde få Nobelpris i omvänd logik för, Om det nu fanns ett sådant pris.

Annons

För att få den här ekvationen att fungera så har man tillsatt fler chefer, och andra befattningshavare med ledande roll, per anställd än krigsmakten har i en krigssituation. Det behövs ju många ledare utefter löparbanan som "motiverar" den där ensamma löparen i "laget". Den där som ska löpa alla fyra distanserna i stafetten själv. Bredvid står de och hejar på: "det är ett lagarbete" och "tänk på att det är i-lön".

Tur är att hejandet upphör vid 16-tiden, sedan syns de ej längre till utmed banan. Polisiärt innebär för övrigt individuell lön, att du får någon hundralapp mindre i lön om du är kritisk.

Någon avbytare till löparen finns inte, den ska springa hela tiden. Däremot har man konstaterat att det minsann behövs avbytare till dem som skriker hejarop utmed löparbanan. Nu tror jag minsann att de avbytarna har fått sina vice avbytare också. Löparna behöver inte ledigt så de behöver inga avbytare.

Tillströmningen av nya och motiverade löpare har varit stor de senaste åren. Snart lunkar vi dock alla framåt i sakta mak utan motivation då det varken lönar sig att springa, ej heller att sätta sig ner i protest och försöka att förändra något. De flesta följer så småningom alla anonymt med i den grå massan och rättar in sig i ledet. Detta i Sveriges modernaste myndighet. En organisation med en vacker fasad, men utan innehåll.

Att vara polis och jobba i kärnverksamheten hos Polismyndigheten Gävleborg innebär oskäligt låg lön och låg intern status. Vilken sorts poliskår vill vi ha? Man behöver inte ens vara förståndig för att förstå vart det kan leda på sikt. Tydligen har Polismyndigheten i Gävleborg bland de bästa löparna i Polis-Sverige, det säger de som hejar på. Vi är bra säger de och ber oss i nästa andetag att springa ännu snabbare.

Polis i X-län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons