Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativt skolgårdstänk à la Hudiksvalls kommun!

Så var det dags igen. I sann spariver så brinner det tydligen i knutarna att riva lokaler.

Annons

Så till den milda grad att man inte bekymrar sig om att kontakta skolan och föräldrar för att undersöka vilka idéer/önskemål som finns angående skolgården.

Denna gång är det Näsvikens skola som drabbas. Den 2 maj (ja du läste rätt) mejlades det ut en tidsplan till skolan som säger att under juni månad ska aktuell husdel vara tömd. Planerad rivning samt återställande av marken sker under juli tätt följd av asfaltering under juli/aug.

Framförhållningen på denna manöver är allt annat än god. Visar också på en fascinerande kreativitet för en redan tråkig och väldigt eftersatt skolgård. Utrustning är trasig och tas hellre bort än renoveras och byts ut. Jag hoppas verkligen att ansvariga för detta drar i handbromsen (efter rivningen) och går ut till skola och föräldrar och tar reda på hur elever och lärare vill ha sin skolgård.

Ytterligare asfalt står inte högst upp på mina barns önskelista i alla fall. Jag är också helt säker på att lärarna har massor av idéer om vad som kan göras och det skulle inte förvåna mig om de också har framfört dessa idéer.

Är det inte lite märkligt att ingen från kommunen alternativt tekniska har hört av sig och frågat vad skolan tycker utan förutsätter att asfalt på en redan tråkig skolgård blir bra? Ett informationsbrev från kommunen skickat till berörda föräldrar i god tid för att informera och diskutera lösningar antar jag inte var att tänka på.

Det pratas mycket om samverkan och att kommunen vill att medborgarna ska engagera sig men det är tydligen väldigt svårt för ansvariga att över huvud taget informera om sådant som står de flesta föräldrar nära, det vill säga ens barns skolmiljö – skamligt!

Carina Hägglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons