Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köptrohet säkrar jobb i Ljusdal

Vänsterpartiet i Ljusdal vill tacka Hans Robertson för en tydlig och bra insändare (19/6).

Annons

Vi instämmer till fullo i Hans Robertsons och Svensk handels argumentering, när man säger ”att Peab menar att det finns stora, seriösa kedjeintressenter inom volymhandel som kan tänka sig att investera i Ljusdal”. Hans Robertson slår också huvudet på spiken när det gäller att kravet för att detta ska bli verklighet är att tillfartsvägar fungerar och att inga timmertravar ligger framför entréerna.

Denna handelsetablering skulle enligt oss (och enligt handelsutredningen som tidigare gjorts) medföra tydligt ökad handel inom Ljusdals kommun – handel som i dag till cirka 1/3-del sker utom kommunen. Om människor på detta sätt skulle bli mer köptrogna inom Ljusdals gränser så motsvarar detta mellan 40 och 120 arbetstillfällen. Arbetstillfällen som är av oerhört stor vikt för vår ort och för våra kommunmedborgare. Vi ska inte heller glömma betydelsen av att vi skulle kunna även i framtiden ha kvar våra butiker som en viktig servicefunktion till våra medborgare.

Utifrån denna argumentering har Vänsterpartiet tagit tydlig ställning för att se positivt på Trätågs tankar att själva flytta sin timmeromlastning till ett område i Kläppa. Vi ser att en flytt (som Trätåg själva bekostar) skulle möjliggöra just handelsetableringen på Östernäsområdet. Kommunstyrelsens beslut i onsdags 13 juni blockerar tyvärr just en sådan möjlig lösning. Vi vill därför markera att vårt partis uppfattning är att en snabb lösning av timmeromlastningens flytt är helt avgörande för framtida utveckling av Östernäs.

Vår vision av framtiden i Ljusdal innehåller naturligtvis ett levande område på Östernäs som en naturlig mötesplats för oss kommunmedborgare. Handelsområdet skulle vara den bärande delen i Östernäs och även ge ekonomiska förutsättningar för övriga investeringar.

Yvonne Oscarsson (V), Kenneth Forssell (V), ledamöter i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons