Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstigt beslutsunderlag

Det konstiga är att kommunen tittar på FEMÅRIGA papper utan att undersöka hur det ser ut i dagsläget.

Annons

Läste om kommunens beslut med en neddragning av tid till en man som har ett större behov nu än när det underliggande beslutet från Försäkringskassan upprättade för fem (5) år sedan (Söderhamns-Kuriren 19/6, sidan 6).

Det konstiga är att kommunen tittar på FEMÅRIGA papper utan att undersöka hur det ser ut i dagsläget. Med en som har Parkinsons sjukdom kan förändringar komma fort, men idag skall vi inte bli förvånade alls hur kommuner och landsting resonerar när de sätter sina beslut till gamla och sjuka i dagens Sverige.

Sjukvården och äldrevården är så bedrövlig att jag blir mörkrädd om att hamna i deras klor. Inget ont om de duktiga på golvet som arbetar i sitt anletes svett med att försöka hålla uppe vården på en någotsånär mänsklig nivå, utan det är på en högre nivå det skall till en ändring med besluten för att det skall bli en förbättring.  

Leif-Åke Boström

Monica Roos, verksamhetschef på omvårdnadsförvaltningen, uttalade sig i nyhetsartikeln den 19 juni. Insäntredaktionen har varit i kontakt med henne för att få en kommentar till insändaren, men hon har avböjt att kommentera det enskilda fallet med hänvisning till sekretess. Kommunens beslut kan överklagas, vilket också framgår av nyhetsartikeln.

Elisabet Greek

insäntredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons