Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurrens på olika villkor?

/

Det bästa vore att pensionssystemet görs om så att de som vill kan jobba längre än till 67 år inom sitt yrke, menar insändaren.

Annons

I Hudiksvall med omnejd har byggts upp sociala/kooperativa företag där långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna har möjlighet att få praktisera, arbetsträna och få anställning. Under våren har jag sett annonser om ett företag som heter Veteranpoolen vilka verkar ha obegränsade resurser att marknadsföra sig.

De har annonserat på tv, har stora dyra annonser i dagstidningar med täta intervaller och en stor banderoll finns på järnvägsstationen. Personligen tycker jag det är okej att de marknadsför sig där det krävs specifik utbildning såsom elektriker, rörmokare med flera yrken, men jag tycker det är trist att de även erbjuder tjänster på arbetsområden som de sociala företagen har etablerat sig inom, till exempel trädgård, lokalvård, med mera.

Det bästa vore att pensionssystemet görs om så att de som vill kan jobba längre än till 67 år inom sitt yrke. Det kan bli så att alla kommer att få betydligt höjd pensionsålder då politikerna märker att många vill jobba längre än till 67 år. Jag har på nära håll sett hur betydelsefullt det är för en person som varit långtidssjukskriven och långtidsarbetslös att få komma ut och jobba på ett socialt företag.

En som njuter av att vara pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons