Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen en penningslukande koloss

/

Göran Norén tror sig ha funnit ett ställe att spara pengar på i Ljusdals kommun.

Annons

Jag läste i tidningen att en chef på kommunen i Ljusdal kan sköta två chefstjänster. Det måste i klartext betyda att en av tjänsterna är totalt överflödig och att tillsättningen av chefstjänster går genom kamaraderi – svåger/svägerskapolitik enklare uttryckt – och inte efter behov. Hur många chefspositioner gäller det här?

Den ena chefen efter den andra vill profilera sig genom nedskärningar, men aldrig på rätt ställe. Den penningslukande koloss på larvfötter som finns inom förvaltningshuset och på institutionerna utanför är en maskin som tuggar i sig våra skattepengar. Vi har bara att vackert se på hur miljonerna rullar iväg totalt utan kontroll. Klart att något måste vara fel eftersom hela den politiska byken sitter bredvid varandra och dunkar varandra i ryggen. Sen om det är sossar, vänsterpartister, folkpartister eller moderater spelar ingen roll. De äter alla ur samma köttgryta, medan vi andra får nöja oss med en vattvälling.

Det jag kan konstatera utan överdrift är att Ljusdal har infört ett tvåpartisystem och därmed har de följt efter riksdagens beslut om Decemberöverenskommelsen! Gott folk i dagens Sverige, det finns alltså sju partier i riksdagen som är helt överens medan det enda oppositionspartiet är SD. I Ljusdal fullmäktige är förhållandet likvärdigt.

Nej, höj spärren till tio procent både till riksdag och kommunalfullmäktige samt halvera antalet ledamöter på dessa ställen.

Göran Norén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons