Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan lösa godiska knuten

/
  • Ett DJ battle som i Almedalen? Vem vet, Sven-Åke Thoresen tycker åtminstone att idén om att Almedalen i Hälsingland, Järvsö, är en bra idé.

Det är en mycket bra idé som Åsa Malmström lanserar på ledarsidan (24/7), idén om att skapa ett Hälsinglands Almedalen i Järvsö, skriver Sven-Åke Thoresen (S).

Annons

Under min tid som kommunalråd i Hudiksvall och Regionordförande försökte vi få igång dialoger med näringsliv, föreningsliv och den offentliga sektorn i olika konstellationer. Vi startade kommun och näringsliv i samverkan i Hudiksvall, region och näringsliv i samverkan i regionen. Vi bedrev ett brett informations- och dialogarbete i regionen när vi tog fram den Regionala utvecklingsstrategin där både näringsliv, kommuner och föreningsliv var involverade och landshövdingen Barbro Holmberg bedrev ett intensivt dialogarbete med näringslivet i räkna med X.

Alltså mängder av möten har genomförts men på något sätt har vi inte nått fram till det vi ville: En framåtriktad positiv utveckling i vår region.

Det Åsa Malmström föreslår kan mycket väl vara det som löser upp den gordiska knuten. Ett årligt återkommande event där näringsliv – och då innefattar det också turistnäring och jordbruksnäringen – entreprenörer, föreningar och politiker kan träffas och inspireras. Där kan nya idéer presenteras, seminarier med bra innehåll genomföras. Där kan också alla projekt som pågår i regionen redovisas, för att visa på att det faktiskt pågår väldigt mycket utvecklingsarbete i Gävleborg. Där kan viktiga möten skapas och nya kluster bildas.

Det kan också innebära att det nya Regionfullmäktige tar ett större ansvar än i dag för att diskutera regionala utvecklingsfrågor, som ju är en av huvuduppgifterna i den nya organisationen, men som man tyvärr inte märkt så mycket av ännu.

Jag vill därför uppmana Åsa Malmström att skriva ett medborgarförslag till Regionfullmäktige med samma innehåll som debattartikeln.

Sven-Åke Thoresen (S)

ledamot Regionfullmäktige och Hållbarhetsnämnd

Fotnot: En gordisk knut är en invecklad uppgift som kan lösas förvånansvärt enkelt genom en drastisk åtgärd.

Källa: Wikipedia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons