Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kan en demokrati acceptera antidemokrati?”

L Gunhamre svarar på Eimer Dahlbergs inlägg (
2/1
):

Annons

Vad är egentligen demokrati? undrar Dahlberg. Bra fråga och inte oväntad från en som av allt att döma hör hemma bland SD-fansen, vilka knappast utmärkt sig för sin demokratiska grundinställning – namnet till trots! Dagens åtstramade flyktingpolitik har definitivt inget att göra med SD-rasismen, som fanns redan vid partiets bildande 1988 med rötter i bland annat den nazistiska och klart rasistiska rörelsen Bevara Sverige Svenskt.

Den svenska allianspolitiken i dag är på inget sätt ett tillmötesgående av SD. Tvärtom! Regeringen försöker att lösa invandrarpolitiken på ett demokratiskt sätt visavi de möjligheter vi har, inte att slänga ut flyktingar enligt SD:s rekommendationer. Att i den situationen samarbeta med SD vore meningslöst för regeringen, såvitt jag förstår. SD har ju dessutom möjligheter att föra sin talan i riksdagen.

Intressant i frågan om vad demokrati är, blir frågeställningen: Kan en demokrati acceptera antidemokrati? Vi klarade oss utan SD före 1988 och vi klarar oss utan SD även i dag!

L. Gunhamre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons