Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Norbergs feltänk!

/

Erik Andersson tycker att Jonas Norberg tänker fel när han ondgör sig över mjölk.

Annons

Jonas Norberg medlem i Djurens rätt och djurrättsaktivist som stöder fritagning av husdjur, senast en grisfritagning, har i ett massutskick till tidningarna ondgjort sig över komjölk (helahälsingland.se 13/8). Han försöker i sedvanlig ordning förmänskliga våra husdjur, i en tidigare insändare handlade det om grillning av husdjur och Bamses motvilja att grilla Lille Skutt! Denna gång försöker han påstå att kalven inte får någon komjölk. Detta är ett felaktigt påstående, kalven får alltid kons råmjölk ett antal dagar för att stärka sitt immunförsvar. Sen trappar man ned råmjölken och övergår endera till vanlig komjölk eller pulvermjölk.

Svensk mjölk och köttproduktion är bra för klimatet då det binder mycket kol i gräsvallar och beten. Att som Jonas Norberg tro att klimatet skulle räddas om alla blev vegetarianer är ett stort feltänk. Odling av vegetarianernas basmat orsakar också påverkan på klimatet, ja all odling och aktivitet på jorden påverkar klimatet. Vad tycker denne Jonas Norberg att vi ska äta för att inte påverka vår värld? Luft och vatten... eller?

Jag tycker man kan fortsätta att äta svenskproducerad mat som jämfört med viss importmat är salmonellafri och fri från hormonbehandling, samt att man på samma gång gynnar det svenska jordbruket och dess bönder vilket gör att det svenska landskapet kan förbli öppet. Jonas Norberg resonemang buskar igen Sverige och bidrar till att tvivelaktig importmat tar över.

Erik Andersson

f.d mjölk och köttbonde

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons