Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb finns med få vill betala

Hallå, ser ni vad jag ser? I alla fall jag ser att det finns behov av massor av arbetskraft. Tyvärr ser jag också att den inte får kosta något för arbetsgivaren i dag.

Annons

Kostnader ska utrotas, så är det bara. Detta uppnås nu till exempel genom sänkta avgifter, avdrag, nedskärningar och andra sparbeting, skitsamma med kvaliteten. Genom att titta på till exempel vården, skolan och omsorgen ser i alla fall jag, effekten av de senaste årens "kostnadseffektiviseringar".

Ett annat skräckexempel ser jag i fas 3 som är en utmärkt fungerande kostnadseliminering hos företag som inte vill anställa men måste ha arbete utfört ändå. Företagen tjänar dessutom (utöver kostnadernas frånvaro) en slant extra genom att tillhandahålla arbetsuppgifter till dessa personer!

Tänk om vi kunde sträva efter att dela på bördan vare sig det är din eller min börda som ska lätta. Jag kan nästan hålla med Reinfel... jag menar Renfel... Skatten ska inte komma till gagn för alla...

Men i alla fall, jag ser det inte som möjligt att det ska vara som i dag där de som egentligen inte behöver är de som får ta mest del av skattemedelskakan på bekostnad av de som behöver det bäst. Dags att vända nu! Sluta skära börja satsa!

Frille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons