Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper som fick besök av vargar på jobbet

Jesper blev jagad av vargar löd en rubrik på helahälsingland.se (15/7), skriver Erik Sundberg som undrar varför ingen tagit upp arbetsmiljöproblemet.

Annons

Om historien har skett finns det problem med arbetsmiljön och frågor att ställa.

Vem tog tag i arbetsmiljöproblematiken?

Som de allra flesta av oss vet så är i praktiken Yrkesinspektionen på länsnivå skrotad och finns möjligen långt ifrån oss. Tidigare fanns ett fruktbart samarbete mellan arbetsmarknadens parter och Yrkesinspektionen (Arbetsmiljöverket).

Om förhållandena varit som tidigare skulle arbetsplatsen ha fått besök redan samma dag av huvudskyddsombudet och yrkesinspektör där vi tillsammans med arbetsgivaren på allvar utrett frågan.

Som mångårig yrkesinspektör inom Gävleborgs läns skogar känner jag till området och kan möjligen föreställa mig den situation som Jesper aldrig skulle behöva uppleva.

Ensamarbete, dubbelbemanning som kostar och försvarsmöjligheter är frågor som automatiskt skulle ha diskuterats, utöver ett skyddsombudsstopp.

Ingenting är lätt när verklighetsfrånvända och urbaniserade medborgare hela tiden gör sitt bästa för att bakbinda de politiker och tjänstemän som ska hantera den uppkomna situationen.

Erik Sundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons