Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö behöver trafikljus

I fredags fanns i Ljusdals Posten ett uppslag med annonser där Magnus Hedin, ägare av Ica Järvsö, uttalar sig om fördelarna med Järvsö, något som vi alla kan instämma i men så avslutar han med att konstatera ”å dessutom slipper man trafikljus”.

Annons

Jag blev minst sagt häpen över detta uttalande. Här kämpar vi i PRO för att genom kommunens kontakter med Trafikverket få dessa att se över situationen med övergångsställen vid genomfartsleden i Järvsö. Det är en riksväg och alltså Trafikverkets ansvar att se till att det finns tillräckligt med övergångsställen och att de är placerade på rätt plats. Det gäller inte minst korsningen till Ica Järvsö där det saknas övergångsställe.

Vi vill också att Trafikverket utreder möjligheten att inrätta ett bevakat övergångsställe det vill säga med trafikljus och därtill hörande ljudsignal.

Det skulle betyda mycket för säkerheten för synsvaga, handikappade, de med rullator och även för barn att få ett bevakat övergångsställe vid den ofta starkt trafikerade Turistvägen i Järvsö.

Anna-Maria Winblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons