Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämställt bidrag för barn

Pappor är lika mycket föräldrar som mammor. Det kan nog de flesta skriva under på. Därför är det märkligt att staten bestämmer att hela barnbidraget ska gå till mamman, om inte föräldrarna kommit överens om något annat. Att föräldrarna blir ense är inte självklart.

Annons

Därmed får mamman hela barnbidraget, trots att pappan har lika mycket ansvar. Vi kristdemokrater vill att barnbidraget ska delas lika mellan föräldrar som har gemensam vårdnad. Detta skall gälla oavsett om föräldrarna bor tillsammans, eller om de lever separerade, och där barnen bor ungefär lika mycket hos respektive förälder.

Det bör gälla så länge föräldrarna själva inte anmäler att de önskar en annan uppdelning. Det handlar inte om tvångsdelning. Vi kräver inte att föräldrar ska dela vare sig tid eller pengar efter millimeterrättvisa. Däremot ska förutsättningarna vara lika.

Vi kristdemokrater lyfter gång på gång att ansvaret för barnen bärs av båda föräldrarna. Båda föräldrarna är lika viktiga och det är föräldrarna som vet vad som är bäst för dem och deras barn.

Jennie Forsblom (KD)

Edsbyn

Maria Karström (KD)

Gnarp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons