Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämlikt och värdigt

Varför har ojämlikheten blivit så viktig för de flesta politiker? Jobbskatteavdrag prioriteras av den borgerliga regeringen och socialdemokraterna hänger på.

Annons

Vanliga löntagare, vilket för dessa politiker innebär de med en månadslön på upp till 60 000 kronor, behöver tydligen mer pengar till privat konsumtion.

En minoritet av löntagare har inkomster som överstiger hälften av den nivån, men många är inte löntagare alls på grund av sjukdom, arbetslöshet eller att man redan slitit i hela sitt liv och nu är pensionär. Dessa grupper har i många fall en inkomst som nätt och jämt går att leva på. Det är också de äldre och de sjuka som bäst behöver de resurser vi faktiskt har i Sverige.

Jobbskatteavdrag, rut-och rotavdrag liksom sänkt restaurangmoms sägs ge fler arbetstillfällen och de har det gjort, men i mycket begränsad omfattning. Om de miljarder som lagts på dessa avdrag i stället hade lagts på utbildning, äldreomsorg och förbättrad standard för de sämst ställda, hade vi fått fler arbetstillfällen och ett mer jämställt Sverige.

Vänsterpartiet är det alternativ som ser till även de svaga gruppernas behov och med en satsning på offentlig sektor får vi både fler arbetstillfällen, ett jämlikare samhälle och en värdig situation för äldre och sjuka.

Göran Jansson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons