Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarkunskap glöms bort i ny strategi

Naturvårdsverkets viltstrategi som presenterades under Almedalsveckan har förutsättningar att nå framgång, skriver en SD-företrädare.

Annons

Att främja brukandet av vilt som resurs är en mycket uppskattad vision som Sverigedemokraterna ser positivt på. Sverigedemokraterna vill öka tillgängligheten för att få fler att äta viltkött. Vi ser en ökad kunskap om vilt som livsmedel som ett steg i rätt riktning för att kunna marknadsföra viltkött som hälsosam klimatsmart mat. Viltet har stor potential att nå fler om vi lyckas förändra attityderna kring jakt och viltkött. Att äta vilt ska kunna vara en självklarhet och inte som i dag ett exotiskt inslag.

Vidare är skadeförebyggande åtgärder, en tydlig och förutsägbar förvaltning och aktivt samarbete med andra länder viktiga punkter som Sverigedemokraterna ser positivt på.

Ett ord som (tyvärr) nästan helt utelämnas i strategin är jägare. Jägarkåren besitter en kunskap som är oumbärlig för svensk viltvård, men om detta ordas det tyst. Endast en gång nämns ordet jägare i Naturvårdsverkets strategi. Ska viltförvaltningen byggas på kvalitetssäkrad kunskap som strategin nämner, ja då kan inte jägarnas roll förringas, den är snarare en garanti för denna måluppfyllelse.

Sverigedemokraterna ser med spänning fram mot och kommer nogsamt att följa och styra kosan mot en hållbar utveckling inom viltstrategins ramar.

Runar Filper (SD)

jaktpolitisk talesman i riksdagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons