Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill se en redovisning

Svar till Sven-Åke Thoresen (10/9).

Annons

Oj, att herr Thoresen har ömma tår, det vet vi alla som läser insändarsidan, och nu lyckades jag tydligen trampa på den allra ömmaste, vilket naturligtvis känns tillfredsställande. Jag skulle rekommendera att herr regionstyrelsens ordförande – är det rätt titulerat?– lär sig att andas i fyrkant, och att herr ordförande gör detta innan den sätter sig ner och skriver.

Tyvärr så finns stora delar av din gamla trippa-på-tå-administration kvar i Guldsmeden, och den utgör naturligtvis ett ankare för kommunen som attraktiv arbetsgivare, och för dess utveckling. Jag vill ge en eloge till er som inte tillhör den, men som sliter med det varje dag.

Herr regionstyrelseordförande, du pratar om hjärtlighet och mänsklig utveckling vilket är som att höra Zlatan – ingen övrig jämförelse – prata om hur tennis ska spelas. Vet du vad ordet utveckling innebär egentligen? Du som har varit en av de som förminskat denna stad mentalt under 16 års tid.

Motfrågan blir då hur de andra funktionshindrade utvecklas, de som inte får vara med i teatern, och vilka i allra högsta grad är kommunens ansvar. Om denna kommun ska drivas utifrån hjärtlighet, så vill jag inte bidra med en enda skattekrona.

En kommun måste drivas progressivt utifrån uppgift den har, inte som någon ideell organisation. Det känns ju också rätt lågt att profilera sig på Pär Johanssons livsverk.

Hudiksvalls kommun har som sagt mycket lite att slå sig för bröstet för, när det gäller teatern, det är Pär och dess ensemble som gjort den. Att den sedan är/var en daglig verksamhet för funktionshindrade är en annan tid.

Om alla inte får delta kan den det inte kallas daglig verksamhet för funktionshindrade = bryter mot likställighetsprincipen i kommunallagen. Som jag skrivit tidigare så bröt Pär Johansson mönstret för dessa människor, han bröt det mönster som du och din administration har cementerat i denna kommun, jantelagen.

Det är ju därför du retar upp dig på anonyma insändare, det är ju du och dina sympatisörer i förvaltningens sätt att hantera andra människors åsikter, som bidrar till att folk inte gärna skriver under med sina namn. Man blir mycket lätt en obekväm medarbetare i kommunens förvaltning vilket vi sett en del exempel på det senaste året.

Herr regionordförande och pamp, du har ingen aning om vilken nivå pr-värdet är för teatern, utan som vanligt höftar du. Det är ju det som är intressant, i relation till vad kommunen satsar av våra skattepengar.

Jag hoppas på en redovisning så småningom på det, och om vilka från Guldsmeden som varit med till New York, och hur dessa resor motiverades och betalades. Tre miljoner kronor låter som mycket pengar i denna kommuns finanser.

Hur många blåbär finns det i förvaltningen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons