Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte betala era böter

Att det finns "för och- emotståndare" till kärnkraft är helt klart och förståeligt. Men att betala böter åt protestanter som begår lagbrott, där går då min gräns.

Annons

Vad har de för jobb och hur kan man, om så är, lämna dessa hur som helst och sätta sig ner och protestera i stället? Med risk för att bli anhållna och inburade, då detta ju är ett lagbrott.

Jomenvisst, sen får man böterna betalda genom insamlade medel, läs om kommande stödgala i Kilafors med flera ställen. Då kan man ju köra på så klart, om man inget annat har att företa sig. Det blir väl snart aktuellt med ett gäng protestanter mot byggandet av vindkraftverk här, i närheten dessutom, så "jobb" finns ju överallt. 

Visst har folk rätt att protestera, detta ska man inte fördöma och det gör jag inte heller – så länge man håller sig inom de gränser som finns. Lagar och förordningar vill säga, fast så går det ju inte till, därför vill jag heller inte vara med och betala några böter. Finns det verkligen inga vägar att gå om man vill protestera lagligt? 

Hur klarar för övrigt dessa människor sin vardag? Det måste ju kosta skjortan att resa, bo – och äta bör man. Får man hjälp hela vägen eller? Finns det "yrkesprotestanter"?

Ja ursäkta mig, men det förefaller vara ett jätteprojekt detta , att åka runt och protestera, som inte bara tar kraft och energi, utan kostar stora pengar. Hur kan det fungera och gå ihop?

Sarah i Bofara

emot lagbrott bara 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons