Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill ha svar om skolan

Jag vet inte om det framgick, kanske jag var otydlig, men jag vill ha svar på mina frågor som jag hade i min insändare i Ljusnan lördagen 12 maj.

Annons

Jag tror dessutom inte att jag är ensam om att ha frågor som kräver svar från ansvariga politiker, alltså alla de politiker som står bakom förslaget till beslut om Framtidens skola i Bollnäs.

Det borde väl finnas någon som kan ta sig tid att svara, det tycker jag ni är skyldiga att göra. Det här är en stor och viktig angelägenhet för oss, att ni vill lägga ner vår skola här i Segersta. Jag ställer frågorna igen, om ni inte kommer ihåg dem.

Hur det är tänkt att alla elever ska få plats i Kilafors? Det känns som att det kommer att bli väldigt många elever på liten yta som det lokalmässigt ser ut nu.

Hur tänker man med förskolan i Segersta, ska den vara kvar i skolbyggnaden eller har man tänkt flytta den till andra lokaler, vilka i så fall?

Någon politiker pratade om att barn ska ha den bästa tänkbara start i livet. Då undrar jag om hon tror att det är att gå på en skola där det är stora klasser där jag är övertygad om att tysta och blyga barn inte blir lika sedda som på en mindre skola med mindre klasser?

Till sist undrar jag varför det enligt kallelsen i Ljusnan skulle vara allmänhetens frågestund när det inte blev någon, vågade man inte anta den utmaningen?

Jag vill också passa på att citera två stycken från kompendiet som jag tog då jag var och lyssnade på BUN-mötet den 10/5.

"En av de viktigaste delarna för att skapa framtidstro och en positiv utveckling är att utveckla miljöer för våra barn som bidrar till en bättre, tryggare och mer stimulerande uppväxt, utveckling och utbildning. Det vi gemensamt kan göra för våra barn är att skapa förutsättningar för en skola som ger bästa tänkbara start i livet.

Eleverna skall i minsta möjliga mån behöva utstå långa tidskrävande resor till och från skolan. Närhet till skolan skapar delaktighet i sin närmiljö och ger större engagemang. Under de första åren i skolan anser vi det är viktigt att våra barn har nära till sin skola och där får ta del av en inspirerande och trygg skolmiljö."

Allt det här har vi i Segersta, så varför rasera något som fungerar bra? Jag tycker att ni alla i BUN ska åka till Segersta skola och prata med eleverna och personalen där. En elev svarade så här på frågan om varför Segersta skola är en bra skola: Där får man vara som man är och blir accepterad ändå. Tacksam om jag nu får svar på mina frågor.

Gunilla Svedberg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons