Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vägrar att låta vargen vinna!"

/

Jag som har ett jägarhjärta skulle helst kunna dräpa vargar i skogen eftersom de är ett hot mot mina hundar, skriver "Jonsson".

Annons

Jag har tänkt på en sak angående varg. Jag som har ett jägarhjärta skulle helst kunna dräpa vargar i skogen eftersom de är ett hot mot mina hundar. När jag berättar detta för någon som inte jagar förstår de mig inte alls. De förstår inte hur man kan vilja dräpa någon som inte gjort något.

För mig handlar det om kunna vara ute i det fria och kunna släppa mina hundar i skogen utan att behöva vara orolig att de ska försvinna på grund av vargen. Jag vägrar att låta vargen vinna! Men tänk dig själv, du som inte jagar, och ser vargen som ett fint litet djur – visst, de är fina att se på – den dagen du hittar ditt/dina allt i slamsor, i en blodpöl på grund av det fina djuret, säger du samma sak då?

Du som sitter där och tycker att jag är helt dum just nu och du som inte är ett dugg beroende av vad som sker i skogen, börja tänk hur du skulle reagera då vargen tagit något som för dig är allt. Jag som är uppvuxen med diskussioner om vad som ska ske när vargen kommit hit tycker det inte alls är konstigt att folk vill ha färre vargar i Sverige, men de människor som inte förstår sig på hur skogen och viltet fungerar, har ingen aning om hur det känns då man ska släppa sin hund i det fria och vara ständigt rädd att man inte får med honom hem levande sedan. Jag säger inte att vi ska utrota vargen men jag menar att vi borde skapa vargjakt i Sverige. Det skulle gynna så många som är rädda, rädda för att förlora allt de har.

Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons