Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag tackar nej till ny biljett!”

/
  • Ingen sjukvårdspartist på planet nästa gång heller.

Jag har fått ännu ett erbjudande att resa över till Kaiser Permanente av Regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S), skriver Henrik Olofsson, Sjukvårdspartiet, som tackar nej till resa även denna gång.

Annons

Det har gått några månader sedan Region Gävleborg med alla politiska partier utom Sjukvårdspartiet deltog på en studieresa till Kaiser Permanente i San Francisco i Amerika. Under de presentationer som varit före januari 2016 kan jag konstatera att situationen är oförändrad: inget annat upplägg och inga nya argument för att delta har tillkommit.

Många av de delar man säger sig ha hämtat från besöken är påhittade och fanns redan i Sverige. Om vi i stället ser oss om och tänker efter varför Region Gävleborg har så stora brister i sin verksamhet tror jag att vi hittar problemen i att majoriteten gått vilse i maktens korridorer. Man har glömt bort varför väljarna röstade på dem som politiker.

Jag har fått ännu ett erbjudande att resa över till Kaiser Permanente av Regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S). Vid styrelsens sammanträde den 22 mars fick jag veta att det fanns en biljett åt mig. Då inget nytt framkommit som skulle göra ett besök försvarbart tackar jag nej. Alla politiska partier har rest över till Kaiser Permanente men ingen som helst presentation har skett av vad studiebesöken där har gett. I bästa fall har ni glömt bort att redovisa ert besök där...

Lindberg (S), jag är tacksam att du har ordnat denna biljett till mig, men jag anser inte att jag som politiker behöver resa dit och tackar nej. Däremot tackar jag ja till om majoriteten får en ny insikt i att man måste ta nytt ansvar för den politik man bedriver. Vi har lägst förtroende i landet för den vård vi bedriver, sämst överlevnadschans (fem år) i hela landet i cancer, dålig personalpolitik och smutsiga lokaler. Om majoriteten i stället tog ansvar och vågade vara politiker och styra tydligare, då skulle många problem lösa sig.

Den politiska majoriteten som utgörs av Socialdemokraterna, Centern, Miljöpartiet och Västerpartiet har inte förmågan att politiskt leda Region Gävleborg. När ni kommer till oss andra partier och frågar om vi ska lösa problemen tillsammans är jag beredd att lyssna. 

Henrik Olofsson

ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden, för Sjukvårdspartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons