Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag hade inte missförstått...

I min tidigare insändare (30/4) där jag redogjorde för mina farhågor för försämrade möjligheter att åka buss till/från Grundvik fick jag i en insändare (4/5) besked från X-trafik genom Andreas Eriksson att jag missuppfattat det hela eller var felinformerad.

Annons

Nu har det visat sig att jag varken är felinformerad eller har missuppfattat något. Detta efter att direkt ha skrivit till Andreas Eriksson och fått besked. Då visar det sig nämligen att jag hade rätt, vilket i klartext betyder att elva turer Söderhamn–Bromsäng och sex turer Bromsäng–Söderhamn dras in. Kvar blir tio turer Söderhamn–Bromsäng–Lötbäcken och elva turer Lötbäcken–Bromsäng–Söderhamn. Om man nära nog halverar turtätheten, eller mer precis 45 procent, kan jag då anses ha missuppfattat det hela, eller att det är obefogad oro? Det är minsann långt ifrån var 20:e minut, som man går ut och talar om att det ska bli. Sedan kan man också fråga sig om det enbart är X-trafik som kokat ihop det hela, för där är man väl måttligt intresserad av att så många som möjligt ska ha möjlighet att ta bussen. Man kan även fråga sig om kommunens företrädare är helt omedvetna om den här stora försämringen, eller att man struntar fullständigt i ett helt bostadsområde. Inte bara boende i Grundvik, utan även boende i Bromsäng, Lugnet och delar av Strandgatan i Stugsund får det försämrat. Och vad är i så fall anledningen, är det något man försöker mörka, så att människor blir ställda inför ett fullbordat faktum som inte går att ändra. Så nog finns det skäl att påstå att buss inte längre blir ett realistiskt alternativ.

Vill Söderhamn uppfattas som en kommun att trivas i, att bo i, eko-kommun och allt annat visionärt som förs fram vid alla möjliga tillfällen, bör väl en sådan här relativt enkel sak kunna ordnas. Alltså, gör om!

Rolf Orre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons