Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag går i tåget – för demokratins skull

Jag förstår då väl inte vilket j-la gnäll det är på sossarna i Ljusdal. Är det inte jobbigt att ständigt vara så butter?

Annons

Visst, Roland Bäckman tog väl kanske inte ordförandeklubban på det snyggaste sättet, vad vet jag (men jag bryr mig inte heller så länge han får samma jobb utfört i slutändan) men vad har det egentligen för betydelse för socialdemokratin egentligen.

Politik är en ständig process och allianspartierna är väldigt duktiga på en sak, det kan man inte i alla fall inte ta ifrån dem. De vet med fingertoppskänsla vad folket vill höra och de tillsätter utan skrupler de folk som kan säga det som krävs om så bara just för den stunden. Nästa punkt på agendan kanske kräver en annan person.

Då så, in med den som är bäst lämpad för jobbet. Ingen gnäller på kohandeln så länge politiken når framgång. Sedan behöver det ju för den delen inte bli som de sagt eller lovat, men det hör inte hit. De har bra talare som säger det vi vill höra för att vi ska köpa det. Det är så de vunnit valet, och det är så de driver Sverige.

Problemet för sossarna är inte att ni saknar visioner utan att många är så otroligt dåliga på att marknadsföra ert eget parti. Ni vill inte se den här processen och tidsförändringarna. Det sitter så många sura gamla gubbar och gnäller för att det inte gått som just de velat, i stället för att svälja stoltheten någon gång och tänka framåt för partiets bästa.

Per-Albin Hansson och Palme var nog fantastiska fäder för sin tid, men jag tvivlar på att deras politik skulle platsa i dagens Sverige. Man måste förstå det. Men tyvärr är det nog många av er som kört fast i det och det hjälper föga partiet framåt. Sossarna behöver framtidsdriv och utvecklingstänk. Inte en massa surdegar och bakåtsträvare som ständigt mantrar sitt ”det var bättre förr”.

Fattar ni inte det så lär ni ju knappast saknas i socialdemokratiska medlemslistan heller, för där behövs då verkligen ovannämnda kvalitéer. För som ni håller på insändarsidorna nu säljer ni bara över mera röster till allianspartierna än ni stöder ert eget.

Gör hur ni vill med majtåget, jag skiter då fullständigt i det. Men jag kommer då att gå och det med glädje. Inte alls för Bäckmans skull, utan för demokratins.

Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons