Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag är ordentligt oroad över landet Sverige”

Mitt fokus är att skapa ett bättre Sverige – inte att bedöma andras politiska åsikter, skriver Mira Glad, Kristdemokraterna Söderhamn.

Annons

Jag är ordentligt oroad över landet Sverige. Jag ser ett land som en gång stod för värme och kärlek, tolerans och gemenskap. Ett Sverige där flera politiska åsikter fanns med en gemensam nämnare, alla hade ett genuint intresse för att göra Sverige till en ännu bättre plats att bo på. Det hade första prioritet, i alla lägen. Olika partier hade olika syn på HUR det skulle göras, men prioriteringen var att driva landet åt rätt håll.

I dagens läge har styret av Sverige blivit en sekundär fråga. Politik är inte viktigt inom politiken. Allt har kommit till att handla om en fråga. Hade denna fråga varit att försvara och bevara kärleken hade jag kunnat gå med på det men den handlar om det motsatta. Demokratin blir mer och mer demonterad och allt under benämningen att stärka demokratin.

Demokrati betyder folkstyre. I Sverige har vi folkvalda representanter för landets olika partier. De representanterna skall symbolisera rösterna på respektive parti. Dessa representanter skall med andra ord ha identisk makt som den representant som sitter bredvid. Detta är grunden för systemet med folkvalda representanter (mandat). Om då allt fokus läggs på att se till att alla de representanterna som är från fel inte har något inflytande betyder det att en mycket stor del av befolkningens röster blev ogiltiga. Detta på grund av att de andra representanterna bestämmer, alltså de andra rösterna, att deras främsta uppgift nu är att göra en viss del av folkets röster till ogiltiga. Somliga partier går offentligt ut med att detta är viktigast. Deras egna politiska frågor som folket röstade på är sekundära, de får stå tillbaka för att det är viktigare att ogiltigförklara de andra rösterna.

Ebba Busch Thor fick utstå massiv kritik för att hon sade sig stå fast för att föra Kristdemokraternas politiska frågor oavsett om flera representanter än de som röstat på Kristdemokraterna tyckte att de politiska frågorna var bra för Sverige. Rubriken borde ha sagt, Ebba Busch Thor fokuserar på Kristdemokraternas politik istället för på att demontera det demokratiska systemet. Ebba Busch Thor prioriterar familjens status i samhället och värnandet om mänskliga rättigheter framför att misstroendeförklara en stor del av svenska folket, vilket majoriteten av svenska politiker gör i dag då de vägrar se folkets röster som giltiga.

Attityden om att vissa människor inte är giltiga har börjat sprida sig som ringar på vattnet. Detta ser vi då människor blir öppet trakasserade för att de har fel politisk åsikt. Vad som är rätt och fel är enligt mig, inte upp till mig att bestämma. Jag står inte över andra människor. Jag har dock ett enormt ansvar när det kommer till att forma vår kommande värld. Jag har barn hemma. Familjen är för mig som Kristdemokrat, det viktigaste i vår värld. Mitt ansvar är att visa mina barn hur vi bör behandla varandra och vad allas lika värde egentligen står för. allas lika värde betyder alla, även de som har en helt annan politisk åsikt än mig. Även de som inte håller med mig, även de med annan religion, läggning, etnicitet, skostorlek, till och med bollnäsare.

Som mamma är mobbing ett oerhört viktigt ämne. Jag ser genom egen erfarenhet att mina barn gör som jag gör. Ska jag lära dem att det inte är okej att frysa ut och mobba andra människor, skall jag lära dem att alla är lika mycket värda, då måste jag börja med att visa detta. Det första jag kan göra är att inte vara med på det kollektiva brytandet av de mänskliga rättigheterna som pågår idag. Jag personligen tänker inte vara med i den stora gruppen människor som känner sig duktiga när de tillsammans i stor grupp ger sig på enstaka individer i samhället med alla till buds stående medel. Det har börjat bli riktigt primitivt. Människor beter sig verkligen helt djuriskt i somliga sammanhang. Allt verkar vara tillåtet och epiteten haglar. Tänk om vi hade kunnat samla in all den energi som går förlorad på detta förtryck och använda den till att istället anordna sammankomster där alla kan mötas i vänskap och kärlek, vilken enorm kärlek skulle vi inte kunna sprida då?

Vad som är historia, vad enskilda individer gör och säger, hör inte hit. Det finns rötägg inom alla partier och kategorier. Att förtrycka människor är aldrig okej. Att förneka människor deras egen åsikt, oavsett åsikt, är inte okej.

Jag tänker inte berätta för mina barn vad de ska tänka och tycka, jag tänker visa mina barn att vi som människor har förmåga att göra gott för varandra och det tänker jag aktivt göra genom att agera i stället för att reagera på andras ageranden. Genom att fokusera på andras politik, istället för att föra fram sin egen, ger politiker bort hela den politiska makten till sina meningsmotståndare. Förändrar vi en politik efter det andra partier gör så finns det inte heller längre någon bestående politik att rösta på för folket då allt enbart handlar om vad som sker idag. I morgon är en annan dag må vara ett tröstande citat i flertalet sammanhang men inte speciellt stabilt om det används i politiska sammanhang.

Mitt hjärta kommer alltid att klappa extra hårt för familjens plats i samhället, de äldres rätt till ett meningsfullt och värdigt liv samt att jag alltid kommer att hålla människan ansvarig för förvaltandet av jorden och dess resurser. Där kommer mitt fokus ligga! Visst är det hemskt?

Mira Glad

Kristdemokraterna Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons