Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Integration med konfliktrisk

En integrationsmötesplats i Hudiksvall kommun ska vara bred för att på så sätt att ge chans för alla invandrare som bor i Hudiksvall.

Annons

Att en grupp invandrare från ett land vill välja vem som ska vara med och vem som inte ska vara med på grund av vilken bakgrund de har är ingen integrationsmötesplats. Det kan öppna konflikt mellan alla dessa grupper.

Jag tycker att alla invandrare bor tänka först på att komma överens med varandra innan de tar initiativ för att prata om integration.

Många invandrare som kommer till Sverige är från länder med oroligheter, och många av dem som kommer hit har låg utbildning och därför kommer det att ta mycket tid för de att kliva in i samhället.

Jag anser att om kommunen vill hjälpa till i integrationsfrågor ska det finnas en avdelning som ska höra till lärande och kultur som kan hjälpa till med olika aktiviteter som kan bidra till integration och att handleda invandrare för att slippa beroende av bidrag och hitta den väg som leder till ett arbete.

Att skapa en förening hit och en dit är ingen integrationsmötesplats för det kan komma flera grupper som också vill skapa en integrationsmötesplats och till slut blir det kaos och slöseri med skattepengar.

Arif Khalifa (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons