Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte lika för alla

Frågan vi ställde på allmänhetens frågestund den 23 april till kommunalrådet handlade om att varför inte alla som sänder in sina ansökningar för ekonomiska medel till kommunen behandlas lika.

Annons

Det är inte första gången vi tar upp denna fråga om olika behandlingar när det gäller vad en ansökan ska innehålla.

När det gäller demoansökan begär kommunstyrelsens ledamöter att de ville se alla kostnader och vad pengarna som vi söker ska gå till vilket jag anser är helt i sin ordning. Problemet för oss är att alla inte behöver skriva ner sina kostnader i sina ansökningar och därför anser vi att kommunen behandlar dessa ansökningar olika.

När det finns en likhetsprinciplag som kommunen ska följa kan inte vi förstå att kommunstyrelsen inte tar upp denna fråga till ett ärende så alla som söker bidrag får samma behandling. Som det är nu upplever vi att vissa som söker inte är trovärdiga medan andra är mer trovärdiga och därför behöver de inte redogöra i sina ansökningar vad de har för kostnader. Om nu kommunen inte vill ändra på detta beteende så anser vi att en av grundpelaren i det demokratiska systemet där alla ska vara lika inför lagen blir hotad.

Singoalla och Richard Livingstone

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons