Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte fel ute om kören

Vilken uppståndelse det blivit av insändaren undertecknad Järvsöbo sedan fyra generationer (9/4).

Annons

Insändarskribenten är kanske något provokativ men sakligt sett inte alls fel ute, anser jag för Team Andreas är inte en Järvsökör. Skribenten påtalar det faktum att det är betydligt fler Ljusdalsbor än Järvsöbor i kören och att man utifrån detta inte borde prata om Järvsökören utan i stället bara om Team Andreas.

Personen ifråga, tycker också synd om de sångbegåvningar som finns i Järvsö som i körslagstider får sitta hemma i tv-soffan. Skribenten avslutar sin insändare med följande rader: "Alla är duktiga men som sagt var: Det var Järvsö som kom med i Körslaget och inte Ljusdal eller Ljusdals kommun och det hade kunnat vara en Järvsökör men det är det inte. Så skriv inte den lögnen mer".

Om man vill hårddra i sanningens namn så har personen rätt och det blir således lögnaktigt och missvisande att skriva Järvsökören. De andra körerna säger inte Katrineholmskören eller Sjöbokören heller utan om orter nämns så är det i samband med körledarens uppväxt men det är klart, Andreas Johnsson är ju inte uppvuxen i Järvsö heller.

Egentligen ska man kanske tacka Ljusdals kommun som påverkar TV4:s Järvsöreklam och som fick med Järvsö i körslaget. Själv har jag tänkt efter på alla föreställningar jag sett genom åren på Träteatern och konserter med kören Upptakten från Järvsö och funnit att det absolut funnits underlag för en ren Järvsökör och jag håller med "Järvsöbo sedan fyra generationer" att det är synd att det inte blev så.

PS. Jag röstar på Team Andreas på lördag som alla andra.

Johan, född i Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons