Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte fel att ta hjälp

Svar till Lyssnare (23/11).
Om någon i sitt yttrande skulle avvika från ämnet och inte efter tillsägelse av ordförande rättar sig får ordförande ta från honom /henne ordet. I övrigt får ingen avbryta en talare under hans/hennes anförande.

Annons

Den som har rätt att delta i kommunfullmäktiges överläggning har också rätt till ett kort inlägg på högst två minuter för replik/genmäle med anledning av vad en talare anfört.

Andre vice ordförande i presidiet håller mycket noggrant ordning på tiden vid repliker och genmälen.

Inför beslut med många förslag/yrkanden överlägger presidiet ofta i samråd med gruppledare eller ledamot för att försäkra oss om att vi uppfattat alla yranden riktigt och att inget i förslagen blivit bortglömt. Hela beslutsgången måste också läggas upp i rätt ordning.

Så var fallet vid fullmäktigesammanträdet den 19 november. Hela presidiet med stöd av en ledamot var engagerad i att klara ut beslutsgången efter en tre timmar lång debatt. Det var ett antal yrkanden att ta ställning till – flera ändringsförslag, huvudförslag och tilläggsförslag. Dessutom tillkom ett antal omröstningar under beslutsfattandet.

Vi tillämpar de regler som gäller enligt svensk kommunallag och arbetsordning för kommunfullmäktige i Ljusdal. Som ordförande ser jag inte att det var fel att ta hjälp av en mycket erfaren ledamot som under många år varit ordförande i kommunfullmäktige och numera ordförande i landstinget. Vi brukar hjälpa varandra.

Ulla-Britt Gidemalm

ordförande i kommunfullmäktige i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons