Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Vindkraft slår ut allemansrätten

Vi bor i Norra Flät och har en enastående utsikt över det natursköna landskap som hälsingeskogarna och Amungen ger, och av just den anledningen valt att bosätta oss här. Det är ett naturligt lugn, borta från all stress man ofta tvingas leva med i i dag.

Annons

Det oroar oss att den vindkraftspark som Bergvik Skog AB vill anlägga kommer att förstöra både utsikten och tystnaden som är så oerhört viktig för oss. Vindkraftsparken kommer att begränsa den allemansrätt vi har, att i vårt närområde få vandra fritt i skog och mark, att fiska i sjöar och tjärnar, plocka svamp och bär, som är en stor fritidssysselsättning för oss.

Oroväckande är också de hälsorisker som stress, högt blodtryck och andra ej än kända konsekvenser vindkraften kan föra med sig. Man talar bland annat om vindsyndrom och magnetfält, hur kommer det att påverka oss?

Vindkraft – om den nu lönar sig – kan ju vara ett alternativ till kärnkraft men då ska ju kärnkraften avvecklas. Att anlägga vindkraftsparker som ger ett överskott på el, så den måste exporteras för en billig peng, som dessutom vi el abonnenter tvingas betala genom elcertifikat.

Om vi ska ha vindkraft, sätt upp dem då på redan exploaterad mark som längs våra motorvägar och dylika ställen där är det ju redan förstört.

Bergvik Skog AB vill ju ha ett gott samarbete med invånarna och säger sig lyssna till fastighetsägare och närboende. Nu har dem chans att visa att det inte bara är tomma ord.

Nej! Återigen: förstör inte vår natur för oss och framtida generationer. Vi och djuren behöver lugnet och friheten som hälsingeskogarna ger.

Fastighetsägarna norra Flät

genom Christina Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons