Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Rörelsen för en hållbar framtid växer

I hela vårt land – och i hela världen – genomförs i dag fredag omfattande klimatmanifestationer. Så även i Söderhamn, skriver Lennart Renöfält.

Annons

Ungdomar runt om i hela världen inser att vuxenvärlden inte gör tillräckligt för ett hållbart klimat. De inser att vi vuxna är på väg att lämna över en jord som kommer att vara mycket svår att leva på.

Därför växer den rörelse som Greta Thunberg startat genom sin klimatstrejk på Mynttorget i Stockholm och sprids runt om i stora delar av världen. Krav ställs på att vi måste lyssna på forskarna och vidta kraftfulla åtgärder för den omställning till en hållbar framtid som är nödvändig.

I dag den 15 mars är en extra kraftansamling för att stärka engagemanget för en fossilfri beboelig värld. Då fortsätter vi med klimatmanifestation på gågatan i Söderhamn, och vi är inte ensamma. Just nu planeras olika sorters klimatmanifestationer i 115 svenska kommuner och totalt i 1 325 städer i 98 olika länder.

Ett medborgarförslag är på gång där vi vill att politikerna i Söderhamns kommun fattar beslut om att kommunens arbete på alla områden måste vara i linje med Parisavtalet och Sveriges nya klimatlag. Som boende i Söderhamns kommun kan du vara med och skriva under detta medborgarförslag.

Effekterna av klimatförändringarna drabbar också lokalt hos oss. Och ansvaret för våra barns och barnbarns framtid är också vårt.

 

Lennart Renöfält, Marmaverken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons