Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ordförande bidrar till konflikter

Malin Ängerå visar brist på ledarskap när hon medverkar till att bygga upp konflikter genom att utgå ifrån att människor som inte delar hennes åsikter är fördomsfulla, okunniga och populistiska.

Annons

Hon lägger egna värderingar och övertolkningar som blir till sanningar för att piska upp stämningen mellan politiker och tjänstemän.

Hon för bara en monolog. För att något ska fungera så behövs en dialog. Hon måste förstå att hon måste släppa alla gamla maktstrukturer och härskartekniker som Socialdemokraterna använder sig av. För att gå framåt behövs ledare som är lyhörda och tar till sig från andra människors perspektiv.

Genom sin egen otillräcklighet försöker ordförande skapa konflikter och vandringsmyter. Detta är ett lågvattenbeteende. Ordförande i utbildningsnämnden lyfte upp Facebook-kommentaren, vilket bestod av två inlägg, endast i syfte att sprida detta till så många som möjligt eftersom hon ville skapa kaos och turbulens. Är detta handlande av ordförande egentligen värdigt? Är det sådana ledare vi vill ha i Ljusdals kommun?

Klart är att utbildningsnämnden har problem och problemet är ordförande eftersom hon bidrar till att skapa konflikter mellan tjänstemän och politiker genom sitt agerande. Jag tycker det är bättre att man talar till varandra än om varandra.

Den här skvallerkulturen som finns och hålls vid liv i kommunhuset är inte till gagn vare sig för invånarna eller för de som arbetar i vår kommun.

Genom att alla andra partier, utom S, talar med varandra och diskuterar frågor kan vi komma till samförstånd, för våra barn och ungdomars bästa. Många beslut är S emot och till och med reserverar sig emot. Dags för S att förstå att man måste ha en öppen, transparent och kommunikativ information emellan varandra för att hjälpas åt att få de bästa förutsättningar för våra barn och ungdomar samt för kommunen i stort.

Jag har önskat ta del av meriter och uppgifter på alla sökande till förvaltningschef, vilket jag förväntar mig att det givetvis sänds ut till alla i utbildningsnämndens arbetsutskott och kommunstyrelsens arbetsutskott för att därigenom ta ställning till vilken sökande som vi förhoppningsvis ömsesidigt kan ta ställning till som ny utbildningschef.

Fredag 15 juni har ännu inga papper skickats ut om meriter trots att utbildningsnämndens arbetsutskott ska intervjua på måndag 18 juni.

Marie Mill

Socialradikala Demokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons