Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Har den vuxne mannen glömt vem som bar honom nio månader?

Det viktigaste i jämställdhetsdebatten måste vara att vi ska uppfostra alla till att respektera varandra och att alla har samma värde och rätten till sitt eget liv, skriver Jörgen Rystedt.

Annons
Hur kan det komma sig att den vuxne mannen betraktar sig som överlägsen kvinnan? undrar insändarskribenten.

I Sverige arbetar flera grupper för att visa att kvinnan är lika mycket värd som mannen. I Turkiet pågår protester på gatorna mot mannens våld mot kvinnan. I Iran protesterar kvinnor mot att tvingas bära slöja.

Det borde vara klart för alla att det är kvinnan som under cirka nio månader tvingas bära på den nya mannen. Hon måste dessutom under lång tid mata och sköta om den blivande mannen.

Hur kan det komma sig att den vuxne mannen tycks ha glömt bort sin barndom och nu betraktar sig som överlägsen kvinnan?

Sverige måste nu se till att det skall råda jämställdhet mellan könen och att detta skall gälla alla invånare i detta land. Nyanlända måste få lära sig våra regler och straffas om de inte vill anpassa sig och integreras i samhället. Det kan vara viktigt att det råder lika förhållande mellan man och kvinna i bolagsstyrelser, men det viktigaste måste vara att uppfostra alla till att respektera varandra och att alla har samma värde och rätten till sitt eget liv.

Jörgen Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons