Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inkompetens eller ointresse

Återigen utmärker sig politikerna i Ljusdal, man står i begrepp att säga ja till två vindkraftsparker, bland annat en i Tandsjöborg. Har man någon som helst aning om vad man beslutar? Har någon på kommun läst miljökonsekvensbeskrivningen?

Annons

Vet man vad en miljökonsekvensbeskrivning är, vet man det och läst den för Tandsjön  borde man studsa högt och ifrågasätta vad WPD presenterar.  

Fågelsjö gammelgård utgör en av de gårdar som finns upptagna på världsarvslistan i länets  ansökan till UNESCO om världsarvsförklaring av Hälsingegårdarna.  Härjedalens kommun har sagt nej till en vindkraftspark på andra sidan gränsen med  anledning av närheten till Fågelsjö gammelgård.  Ljusdals kommun får svidande kritik från Länsstyrelsen bland annat om Tandsjöparken, i deras yttrande över vindkraftsplanen.  

Motiveringen från Ljusdal är att det står träd som skymmer sikten från gammelgården.  Hallå, läser inte kommunfolket tidningar eller ser på tv, har man inte hört om stormen  Dagmar? Jag tror inte att en storm bryr sig om att Ljusdal kommun lägger avverkningsförbud på  träden som ska skymma vindkraftverken.

Vill man ödelägga ansökan till UNESCO för Fågelsjö? I kommunens översiktsplan påpekar man att Orsa Finnmark skall bevaras och skyddas. Tur att det finns en i kommunen som vaknat och börjat ifrågasätta exploateringarna  i vår vackra natur, den som Hälsingland är känd för.

SN  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons